Hosting

De beste hosting van Nederland vergeleken.

 

Webhosting is een van de belangrijkste componenten van een succesvolle website. Snelle hosting met een beveiligde (SSL) verbinding zijn de sleutel tot een goed lopende website. Het kiezen van de beste WordPress-hosting voor uw behoeften kan de SEO (zoekmachine optimalisatie) verbeteren en de verkoop op uw website of webshop verhogen. Er zijn verschillende soorten WordPress-hostingopties beschikbaar, zoals, Shared, VPS, Dedicated en managed WordPress hosting. In deze gids helpen we u de beste WordPress-hosting voor uw website te kiezen. 

 

Om u te helpen de juiste beslissing te nemen, hebben we ook een vergelijking gemaakt tussen de top-WordPress-hostingbedrijven,. In deze vergelijking hebben we gekeken naar een snelheidstests, uptime-tests en betrouwbaarheidstests (scrol naar beneden om de volledige vergelijking te zien). Als je haast hebt, kun je eenvoudig de onderstaande tabel bekijken met onze zorgvuldig geselecteerde lijst van beste WordPress-hostingbedrijven. Deze bedrijven zijn consequent de beste WordPress-hostingbedrijven in de branche als het gaat om kwaliteit en service.

De beste hosting voor starters

We hebben in totaal tien WordPress hosting bedrijven getest op basis van snelheid, gebruiksvriendelijkheid, prijs en support. One.com steekt ver boven de concurrenten uit door de geweldige klanten service en gebruiksvriendelijkheid. Het systeem van one.com is gebouwd voor mensen die zelf weinig technische kennis hebben. Door de gemakkelijke one click installatie kun je in enkele seconde WordPress installeren. Bij de meeste concurrenten van one.com is het lastiger om WordPress te installeren doordat er een extra systeem is ingebouwd. Daarnaast is een groot voordeel aan one.com is dat het systeem gratis een beveiligde verbinding aanbied. Bij veel concurrenten kosten dit al snel € 50,00 per jaar. Door de gratis SSL komt one.com vrij voordelig uit in vergelijking met de concurrenten. 

De support van one.com is prima. Heb je een dringende vraag dan ben je vaak binnen 10 minuten geholpen bij de Nederlandse chat. Mocht je buiten kantoor uren of werkdagen een vraag hebben dan kun je gebruik maken van de Engelstalige support. Als laatste voordeel van one.com is de snelheid van de servers. One.com heeft vrij snelle servers die in Denemarken staan, hierdoor staan de servers relatief dichtbij waardoor je website erg snel is. 

Voordelen van hosting bij one.com

 • Ideaal voor starters
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Gratis SSL
 • Super goede support
 • Prima prijs
 • Veel extra mogelijkheden

De beste hosting voor meerdere websites

Vimexx is de marktleider voor grotere hosting pakketten. Wanneer je meerdere websites wil maken is Vimexx de beste hoster aangezien ze grote hosting pakketten hebben waar meerdere domeinen op kunnen. In vergelijking met een one.com kun je al snel 60% per domein per jaar besparen. Als je meer dan 40 domeinen hebt dan bespaar je al snel heel veel geld. Deze besparing vraagt wel om wat meer technische kennis. Het duurt een tijdje voordat je door hebt hoe je een domein kan koppelen met een hosting pakket. Hiermee is Vimexx minder gebruiksvriendelijk dan one.com. Hierdoor heb je als gebruiker wel meer extra opties om software te installeren op je hosting pakket. Doordat je zelf een hosting pakket beheert heb je veel meer extrene opties waar je gebruik van kan maken dan bij one.com. Ben je echter een kleine ondernemer die een simpele website online wil krijgen dan bevelen wij Vimexx niet aan. Wanneer je juist veel websites online wilt zetten dan is Vimexx perfect.

De support van Vimexx bij vragen is super. Het duurt gemiddeld drie uur voordat je antwoord krijgt op een ticket. Dat is wel langer dan bij one.com maar Vimexx helpt je wel proactief mee om problemen op te lossen. Dat is wel een groot voordeel wanneer je complexere systemen gebruikt. Daarnaast heeft Vimexx ook een gratis SSL certificaat waarmee je op al je domeinnen een SSL / beveiligde verbinding kan plaatsen. 

 

Voordelen van hosting bij Vimexx

 

 • Gratis SSL
 • Goede technische support
 • Voordeligst
 • Goed voor grote websites
 • Perfect voor meerdere websites

De voordelen van goede WordPress hosting

Hoger in Google

Snelle websites met een beveiligde verbinding komen hoger in Google te staan. Google en Bing belonen snelle websites met een SSL verbinding door te boven de concurrenten te plaatsen.

Gemakkelijk te beheren

Of je nu een starter bent voor WordPress of een expert. Goede hosting begint bij een duidelijke beheer schermen. Voor starters betekend dit een handig overzicht met weinig onnodige opties. Voor experts betekend dit veel opties met een technisch overzicht. 

Linken

Een goede verbinding met externe plugin's zorgen ervoor dat je veel extra functies kan toevoegen. Goede hosting helpt je om deze verbindingen te maken. 

Wat is Shared Hosting?

De hosting bedrijven die we eerder hebben genoemd maken allemaal gebruik van Shared Hosting. Shared hosting laat meerdere websites toe om een enkele server te gebruiken. Meestal heb je geen idee met welke of met welke websites je de bronnen van een server deelt. Elke klant heeft meestal een limiet op het totale aantal serverbronnen dat ze kunnen gebruiken, maar dit wordt bepaald door uw hostingpakket.

Shared hosting is eenvoudig, de goedkoopste en meest economische optie voor uw behoeften. De goedkope prijs heeft echter beperkingen, die we hieronder zullen bespreken. Omdat de meeste hostingbedrijven dezelfde hoeveelheid ruimte en opslag bieden, is het belangrijk om een bedrijf te kiezen dat u kunt vertrouwen.

Voor de meeste mensen die net online zijn begonnen, wegen de voordelen van shared hosting zwaarder dan de nadelen. Vooral als je een site zo snel mogelijk in gebruik wilt nemen en weinig technische vaardigheden bezit. Het is ook belangrijk op te merken dat een verantwoordelijke webhost je laat weten wanneer je verkeer een niveau bereikt waarop het tijd is om te upgraden en dat je sites die een risico vormen voor de anderen op de server, bewaakt en afsluit.

 

De voordelen van Shared Hosting

 • Het is verreweg de goedkoopste hostingoptie die je beschikbaar zult hebben. De gebruikelijke prijs voor deze stijl van hosting varieert van € 0,8 - € 14,99 per maand. Afhankelijk van je afname. 
 • De meeste hostingbedrijven hebben meerdere hostingniveaus beschikbaar, dus u kunt uw hostingpakket met de tijd upgraden. Dit maakt shared hosting een geweldige plek om te beginnen.
 • Shared hosting wordt meestal geleverd met een ingebouwd cPanel / direct admin, waarmee u uw site eenvoudig kunt beheren.
 • Er hoeft geen technisch onderhoud te worden gedaan aan uw kant van de server, omdat dit meestal deel uitmaakt van uw hostingpakket.

 

De nadelen van Shared Hosting

 • De laadtijd kan een stuk langzamer zijn dan die van dedicated servers.
 • De server kan overbelast raken door andere sites die de server delen.
 • Naarmate uw site hogere verkeersstromen begint te ontvangen, zult u merken dat uw site mogelijk slechter presteert.
 • Je weet nooit helemaal wie je buren zijn. Hoewel zeldzaam, is het mogelijk dat andere sites op de server een risico vormen voor uw eigen site.
 • Er is een gebrek aan aanpassingsmogelijkheden om echt het hoogste prestatieniveau van uw website te halen.

 

Voor starters bevelen we altijd aan om te beginnen met shared hosting van one.com . Voornamelijk omdat je zelf gemakkelijk alles kan beheren.