Je eigen professionele WordPress website

Deze tutorial is iets lastiger en neemt wat meer tijd in beslag dan de simpele wordpress website tutorial. Het resultaat is ook heel anders. Als je de filmpjes in dit artikel volgt dan heb je je website binnen 1 dag online. 

Stap 1, maak een domeinnaam aan en koop hosting.

Laten we starten bij het begin. Als eerste heb je een domeinnaam en een hosting pakket nodig. Wij adviseren om gebruik te maken van one.com. One.com heeft een gebruiksvriendelijke besturing systeem waardoor je zelf gemakkelijk WordPress kan installeren. Daarnaast krijg je een gratis beveiligde verbinding op je website (SSL). Hierdoor kom je automatisch hoger in Google te staan.  Een goed domeinnaam verteld iets over jou als bedrijf of over de diensten die je verkoopt. Als je een website gaat starten als bedrijf, dan is het een goed idee om je bedrijfsnaam te gebruiken als domeinnaam. Zijn je gebruikers voornamelijk Nederlandse bezoekers? Dan is een .nl domeinnaam de beste oplossing voor je website. Richt je je website meer op internationale bezoekers, kies dan voor een .com domeinnaam.  

Stap 2, koop een website thema

Aangezien we de website niet zelf gaan coderen kun je gelukkig ook voorgeprogrammeerde website thema's kopen. Met een voorgeprogrammeerde website hoef je alleen nog maar de juiste afbeeldingen en teksten in de website te slepen. De meeste websites zijn opgebouwd in bouw blokken. Hiermee is het makkelijk om zelf je website in te delen. Wij maken al jaren gebruik van de website templates van template monster. Template Monster heeft mooie templates die gemakkelijk te gebruiken zijn. Om te starten is het belangrijk om een website template van template monster te bestellen. Wij maken gebruik van het Monstroid template. In deze tutorial maken we gebruik van het Monstroid thema. Je kunt uiteraard ook een ander thema gebruiken, maar dat zal er visueel aan de achterkant heel anders uit zien. Klik op de onderstaande knop om het thema te kopen. 

Stap 3, Installeer het WordPress thema

In het bovenstaande filmpje leggen we je uit hoe je het WordPress thema moet installeren in WordPress. Het is altijd belangrijk om alle aanbevolen plugin's te installeren op je website. Het kan anders voorkomen dat je website niet goed werkt. Daarnaast is het belangrijk om twee extra plugin's te installeren. Als eerste moet je de eerste plugin Wordfence installeren. Deze plugin beschermt je tegen hackers en digitale aanvallers. Daarnaast is het ook belangrijk om een SSL plugin te installeren. Hiermee zorg je ervoor dat je bezoekers altijd een beveiligde verbinding gebruiken. Je moet hiervoor wel SSL aan hebben staan bij je hosting partner. 

Stap 4, pas de pagina's aan.

Nu dat je de website geïnstalleerd hebt op je website ben je er klaar voor om de website aan te passen. Ga naar het kopje pagina's en klik op de pagina's in het WordPress menu om een pagina aan te passen. Het is in het begin altijd een beetje stoeien om te begrijpen hoe alles werkt. Het is normaal als je ergens niet uit komt. Lukt iets niet ga dan naar de de tutorial in de bestanden die je het gedownload van Monstroid. Kun je het daar niet vinden dan kun je altijd de onderstaande filmpjes gebruiken of Google de vraag even. Veel mensen hebben je vraag al eerder gehad, op Google of YouTube kun je altijd wel antwoord vinden op je vraag. Je kunt uiteraard ook een professional inhuren voor de laatste aanpassingen aan je website. In de onderstaande knop staan alle filmpjes die je nodig hebt om je website aan te passen. 

Stap 5, zet je website online.

Als je helemaal klaar bent met je website dan is het tijd om je website online te zetten. Het duurt in de meeste gevallen vier weken voordat je website op Google rankt. Om je website sneller en hoger in de zoekresultaten te krijgen is het nu tijd om je website in te dienen bij Google en Bing. Dien je website in bij Google web submission: https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url?pli=1 . Maak daarnaast een account aan bij Google Business. Hierdoor komt je website ook op Google Maps te zien.