€ 14,00 korting bij one.com

Gebruik de onderstaande knop om de korting te krijgen.

Klik op de onderstaande knop voor de korting.

Je korting wordt automatisch verwerkt bij het afrekenen van je bestelling. 

Effective Web Development Solutions

Wat is het verschil tussen domeinnaam en webhosting?

Domeinnaam is het adres van uw website dat mensen in de URL-balk van de browser typen om uw website te bezoeken. Met andere woorden, als uw website een huis was, dan is uw domeinnaam het adres. Internet is eigenlijk een gigantisch netwerk van computers die via kabels met elkaar zijn verbonden. Om ze gemakkelijk te identificeren, krijgt elke computer een reeks nummers met de naam IP-adres.

Dit IP-adres is een combinatie van getallen gescheiden door punten. Meestal zien IP-adressen er als volgt uit:

66.249.66.1

Computers hebben geen enkel probleem om deze nummers te identificeren en onthouden. Het is echter onmogelijk voor mensen om deze nummers te onthouden en te gebruiken om verbinding te maken met websites op internet. Om dit probleem op te lossen, werden domeinnamen uitgevonden. Een domeinnaam kan woorden bevatten die het gemakkelijk maken om websiteadressen te onthouden. Als u nu een website op internet wilt bezoeken, hoeft u geen reeks nummers in te typen. In plaats daarvan kunt u een eenvoudig te onthouden domeinnaam typen, bijvoorbeeld wordpressnederland.nl. Voor meer informatie over domeinnamen, bekijk onze beginnershandleiding over domeinnamen en hoe werken ze.

Webhosting is de plaats waar alle bestanden van uw website leven. Het is als het huis van uw website waar het daadwerkelijk leeft. Een goede manier om hierover na te denken is als de domeinnaam het adres van uw huis is, dan is webhosting het huis waarnaar het adres verwijst. Alle websites op internet hebben webhosting nodig. Wanneer iemand uw domeinnaam in een browser invoert, wordt de domeinnaam vertaald naar het IP-adres van de computer van uw webhostingbedrijf. Deze computer bevat de bestanden van uw website en verzendt deze bestanden terug naar de browsers van de gebruikers. Webhostingbedrijven zijn gespecialiseerd in het opslaan en presenteren van websites. Ze bieden verschillende soorten hostingplannen aan hun klanten. Zie ons artikel over WordPress hosting voor meer informatie over het kiezen van de juiste hosting voor uw website.