6 Feiten over WordPress die je niet mag missen

Het begin van WordPress in 2003 luidde een tijdperk van toegankelijke online aanwezigheid in. Evoluerend van een eenvoudig blogplatform naar een geavanceerd content management systeem, is WordPress een begrip geworden in de wereld van digitale innovaties.

Inderdaad, de snelle bekendheid van dit CMS is voor de boeken en er zijn maar weinig bedrijven die het niveau van invloed van het website-bouwplatform kunnen evenaren. We zullen ons daarom concentreren op vijf verschillende punten die de positie beschrijft die WordPress in de online omgeving van vandaag heeft bereikt.

WordPress is vrijwel slechts een klik verwijderd

WordPress is ontworpen en staat bekend om zijn gebruiksgemak en gratis service. Het feit dat het installeren van WordPress extreem snel is, is een innemende factor voor veel gebruikers.

WordPress is voorzien van een installatie van vijf minuten die goed werkt door gebruikers in staat te stellen in een recordtijd aan de slag te gaan met het bouwen van hun sites.

Het heeft meer dan 100 ontwikkelaars met meer dan 430.000 regels code

Sinds het begin is WordPress gegroeid aangezien een open-source netwerk een belangrijke factor is geweest in zijn ontwikkeling. Het CMS werkt op het moment van schrijven met 430.000 coderegels, terwijl de actieve ontwikkelaars meer dan 100 zijn en afkomstig zijn uit alle hoeken van de wereld.

WordPress is ouder dan Facebook en krijgt net zoveel bezoekers als Twitter

WordPress is gemaakt in 2003, waardoor het ouder is dan Facebook en Twitter. Statistieken tonen aan dat het platform ongeveer 150 miljoen unieke bezoeken per maand krijgt. Dit is bijna hetzelfde als Twitter’s 152 miljoen.

Statistieken wijzen er ook op dat meer dan 400 miljoen mensen maandelijks meer dan 22 miljard WordPress-pagina’s bekijken.

WordPress.com is niet hetzelfde als WordPress.org

Hoewel beide de weergave van het platform zijn, verschillen ze op verschillende accounts. WordPress.com is een gehost platform dat vooral wordt gebruikt voor bloggen. Mensen kunnen daar accounts maken en meteen gaan bloggen. Momenteel gebruiken meer dan 60 miljoen mensen het om hun gedachten met de wereld te delen.

WordPress.org daarentegen is de software waarop het CMS is gebaseerd. De applicatie is gratis te gebruiken, maar webmasters moeten een werkende website-hosting opzetten, bij voorkeur Linux, en deze daar installeren.

WordPress is kenmekt zich met gebruikersrecht en privacy

Het is geen nieuws dat WordPress nauw samenwerkt met verschillende overheidssectoren, bedrijven en topmerken. Statistieken tonen aan dat vanaf juni 2018, WordPress tot 65% van de verzoeken om overheidsinformatie had geweigerd.

Volgens het platform wordt in het algemeen omzeild door kwesties waarbij het recht van de blog of site-eigenaar op vrijheid van meningsuiting op het spel staat.

WordPress draait ongeveer 32% van het volledige internet

Gezien zijn reputatie als het snelst groeiende webpublicatieplatform, beheert WordPress momenteel meer dan 32% van het hele internet, samen met 34% van de top 10.000 websites over de hele wereld. Met emmers met plug-ins en thema’s domineert WordPress ook de e-commerce sector.

Met zijn eenvoudig te gebruiken interface, is het een typische keuze voor beginners, die een online aanwezigheid willen opbouwen en willen opzetten, terwijl ze het veld willen spelen met andere grotere merken.

Wil je zelf een eigen website bouwen ? Dat kan ! Bekijk onze professionele tutorial waarmee je je eigen WordPress website kan bouwen. 

Meer interessante artikelen

Leave a Comment